Blíží se víkend a vy opět nevíte, co uvařit na oběd? Dáváte přednost typicky české kuchyni nebo jste si oblíbili nějaké jídlo v zahraničí a začali jste je vařit doma? Na volbu jídla má vliv hodně faktorů.
Obědy v zimě.
V zimě máme tendenci více jíst. Jíst více kalorická jídla, protože venku je třeskutá zima a taková horká polívka a vepřoknedlozelo, to vás zahřeje nejen v žaludku, ale i na duši. Kromě toho jsou tu Vánoce e a málokdo se na Vánoce drží zpátky a nejí všechny ty dobroty. Ženy mají více času, volno mezi vánočními svátky a Silvestrem, a tak i více vyvařují. Trávíte-li volno na horách při lyžování, i tam určitě upřednostníte syté horké polévky.
Obědy v létě.
V létě máme tendenci stravovat se střídměji. Po pravdě, kdo by si dal v třiceti stupňových vedrech pečenou kachnu se zelím a s knedlíkem? V létě přichází na řadu lehké zeleninové saláty s kuřecím masem, případně sladké borůvkové či jahodové knedlíky. Také studené polévky, které u nás nejsou moc rozšířené, což je škody, jsou ideálním způsobem, jak se na jedné straně zasytit a na druhé se osvěžit.
Většina žen nemá problém něco uvařit, ale nechce se jim neustále vymýšlet, co uvařit. Výhodné je využít internet, který překypuje řadou receptů https://goodly.cz/fotofoods/. Kdo umí vyhledávat, tak snadno najde spoustu receptů i podle toho, co zrovna nabízí jeho lednička. Stačí zadat slova jako vepřové, cibule, niva, brambory a internet vám najde recepty, které z těchto ingrediencí můžete zkusit uvařit. Často tak narazíte na recept, který vám zachutná a bude jej vařit pravidelně.
Člověk musí jíst, aby přežil. Můžete jíst 5x denně, nebo v parném létě klidně jen ráno a večer, až se vzduch ochladí, ale nikdy nezapomínejte pít. To je totiž mnohem důležitější než jídlo a mohly by se dostavit zdravotní problémy. To od hladu vám bude maximálně kručet v břiše.