Venku panuje horké počasí, a vy si nepřejete nic jiného, než se osvěžit pomocí studeného drinku. Jako je například ledové nápoje připravované z kávy. Kdo by neměl rád kávu? Pro většinu z nás je to každodenní chleba. Ale v létě je příjemnější představa ledového kávového drinku, než horkého šálku kávy.
Podívejme se tedy na několik skvělých receptů. Pro všechny vám jako základ poslouží kvalitní pražená káva, z které připravíte základní kávu pro další tvoření ledových nápojů, které si naprosto zamilujete a stanou se během horkých dní vašimi nepostradatelnými parťáky.
Jahodové Ice Latté
Ledové latté je velmi oblíbeným nápojem, a co teprve, když se spojí s chutí jednoho z nejoblíbenějších ovocí? Výsledkem je lahodná káva, kterou zjemňuje chuť mléka a doplňuje ji jemně nakyslá chuť jahod. Budete potřebovat jahodový sirup do kávy, mléko či smetanu, kávu a led. Připravíte si šálek kávy a mezitím co chladne, dáte do sklenice několik kostek ledu a jednu pumpičku či lžíci sirupu. Mléko vytáhněte čerstvě z lednice a nalijte ho na sirup. Poté přidejte kávu. Nahoru můžete přidat šlehačku a čerstvé jahody.
Pěnová káva
Pěnová káva je takzvaná „Dalgona“. Během dob covidu byla velkým hitem na sociálních sítích. Zvládne ji i úplný začátečník v kuchyni a lahodnou krémovou chuť kávy si naprosto zamilujete. Budete potřebovat šálek silné, horké kávy a cukr. Případně můžete použít i vanilku či skořici. Horkou kávu a asi pět lžic cukru vložte do mixéru a mixujte. Až se z kávy stane jemná pěna, máte hotovo. A jak podávat? Nejprve dáte do sklenice studenou kávu a studené mléko. Zamícháte, a nahoru přijde právě vaše vytvořená kávová pěna. Pokud chcete chuť ozvláštnit, při šlehání přidejte do kávy a cukru nějaké koření, například čerstvou vanilku nebo špetku skořice, což chuť vaší výsledné kávy ještě více vylepší.